Lauhkeat lampaat

Lammaspaimenviikot

1900-luvun alun asussa oleva navetta on kunnostettu lampolaksi. Lampailla on kesästä 2017 alkaen keskeinen rooli maiseman, tilan perinneympäristöjen ja niiden erityislajiston hoidossa. Ilman lampaita pusikko valtaisi avomaan ja avointa (auringonpaahteista) ympäristöä vaativat lajit katoaisivat.

Lammaspaimenena huolehdit päivittäisestä lampaiden laskemisesta ja vedensaannista sekä riittävistä rapsutuksista. Tullessasi lammaspaimenviikolle, sinut perehdytetään lampaanhoitajan leppoiseen kesäpäivään. Työt eivät hommassa harteita halkaise, mutta tunnelma, terapeuttinen rapsuttelu ja perinnemaisema tekevät ihmeitä.

Lammaspaimenena majoitut pihapiirissä sijaitsevassa ns. punaisessa kaupassa. Majoitukseen mahdut perheinesi tai vaikka kaveriporukalla (1-5 henkilön ryhmä / viikko, perushinta 400 € / viikko). Voit halutessasi viettää paimenaikaa omin eväin (keittomahdollisuus, jääkaappi yms.) tai tilata etukäteen vaikkapa aamiaiset ja lounaat tupakahviosta. Lammaspaimenviikot alkavat kesällä 2017. Varaa omasi pian!

Kummilampaat

Onko yksi lampaistamme juuri sinun ihannetyyppisi? Kummilampaan tukijana autat juuri sitä huipputyyppiä kuukausimaksulla. Saat samalla tietoa lampaasi voinnista, mahdollisesta karitsoinnista ja muista tapahtumista. Kummilammas todennäköisesti saa karitsoja keväällä ja joka tapauksessa jatkaa seuraavana kesänä perinneympäristöjen hoitotyötään oman laumansa jäsenenä. Voit myös käydä katsomassa kummilammastasi silloin kun sinulle sopii (sovi käynti kuitenkin etukäteen, jotta olemme tullessasi varmasti kotona). Kummilammas 20 €/kk.

Sijoituskaritsa, oma lammas

Keväällä syntyvät karitsat viettävät koko kesän vapaasti laiduntaen ja leikkien tilan laitumilla. Karitsat kasvavat omaan tahtiinsa luonnonrehulla, samalla perinneympäristöä hoitaen. Niitä ei tehokasvateta ylimääräisillä väkirehuilla ja saavat viettää onnellista vapaan eläimen elämää. Aina mahdolliset sairaudet tai onnettomuudet toki hoidetaan huolellisesti.

Jos haluat sijoituskaritsan, sinun tulee hankkia se keväällä. Syksyllä lumien tullessa sijoituskaritsa ei siirry sisäruokintaan, vaan päätyy autuaammille laitumille. Sijoituskaritsan omistajana voit hakea omasi sovittuna aikana, vaikkapa sovitun kokoisina palasina. Sijoituskaritsa 240 €.

Lammastuotteita

ei toistaiseksi ole saatavana.

Oikopolut

Kurssit ja talkoot

Pirteä pässi järjestää erilaisia luontoharrastuskursseja ja talkooviikonloppuja yhteistyössä Ilmari Räsäsen Säätiön sekä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa.

Lammaspaimeneksi

Vihtarin tilalla on mahdollisuus tutustua lampaisiin. Lähde lammaspaimenviikolle tai ota kummilammas.

Kokoustilat ja majoitus

Tilallamme on kokoustiloja ja mahdollisuus majoitukseen.

"Onni, ihmisen elämän lopullinen päämäärä"