Ajankohtaista

 • Pirteän Pässin Kesäpäivä

  Kesä-elokuussa joka lauantai klo 14-17 (poislukien Juhannuslauantai 22.6). 1-4 henkeä / 30 € (sylivauvat ilmaiseksi).

  Kesäretkellä tutustutaan lampaiden ja kanojen sekä perinneympäristön maailmaan. Pirteän Pässin väki opastaa lampaiden kanssa touhuamiseen. Kevään karitsat ilahduttavat innokkuudellaan ja pehmeydellään. Kiltit alkuperäisrotuiset kainuunharmas-lampaat ovat yksilöitä, joista toiset esimerkiksi tykkäävät enemmän rapsuttelusta kuin jotkut toiset. Lampaiden rapsuttelun ohessa kuullaan mitä lampaat syövät, milloin ne keritään ja mitä kuuluu lampaille talvella jne. Niityllä katsellaan sään salliessa myös kukkasia ja perhosia sekä tietysti maakunnallisen maisema-alueen maisemaa ja sen perinnebiotooppien ylläpitoa.

  Retkellä etsitään myös vapaana käyskentelevä kanalauma ja voidaan etsiä kananmunia salapesistä. Pirteän Pässin kanat ja kukot ovat värikkäitä maatiaiskanoja, alkuperäisrotuisia alhon kannan kanoja. Ne kulkevat kesän vapaasti, ollen vain yöt sisällä. Kananmunia saattaa olla myös myynnissä.

  Retken päätteeksi on mahdollisuus poiketa Tupakahviossa, jossa on tarjolla kahvia ja virvokkeita (kahvi/mehu+suolainen&makea, 6€) sekä villan kehruunäytös. Samalla kerrotaan villan käsittelystä.

 • LAMMASPAIMENVIIKOT

  LAMMASPAIMENVIIKOT (viikko pe-pe 400€, sis. max 5 hlöä). Majoitus kaminalla varustetussa hirsituvassa tilan pihapiirissä.

  Voit olla joko omin sapuskoin tai sopia ruokailut erikseen, la aamuna myymäläautomahdollisuus. Sauna. Opastus ja tuki tarvittaessa lähellä, joten voit keskittyä maisemasta ja lampaista nauttimiseen. Varaa kesäsesongin viikkosi nopeasti! Muista myös mahdollisuus hiljentyä syksyn ja kevään rauhallisina viikkoina - syys-lokakuun rauha on käsinkosketeltava.

  Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Risto, puh. 040 5456472 / ristosulkava3@gmail.com tai Jaana, puh. 040 5473885 / jaana.sulkava@gmail.com.

 • Oikopolut

  Kurssit ja talkoot

  Pirteä pässi järjestää erilaisia luontoharrastuskursseja ja talkooviikonloppuja yhteistyössä Ilmari Räsäsen Säätiön sekä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa.

  Lammaspaimeneksi

  Vihtarin tilalla on mahdollisuus tutustua lampaisiin. Lähde lammaspaimenviikolle tai ota kummilammas.

  Kokoustilat ja majoitus

  Tilallamme on kokoustiloja ja mahdollisuus majoitukseen.

  "Onni, ihmisen elämän lopullinen päämäärä"