Ajankohtaista

 • LAMMASPAIMENVIIKOT

  LAMMASPAIMENVIIKOT (viikko pe-pe 400€, sis. max 5 hlöä). Majoitus kaminalla varustetussa hirsituvassa tilan pihapiirissä.

  Voit olla joko omin sapuskoin tai sopia ruokailut erikseen, la aamuna myymäläautomahdollisuus. Sauna. Opastus ja tuki tarvittaessa lähellä, joten voit keskittyä maisemasta ja lampaista nauttimiseen. Varaa kesäsesongin viikkosi nopeasti! Muista myös mahdollisuus hiljentyä syksyn ja kevään rauhallisina viikkoina - syys-lokakuun rauha on käsinkosketeltava.

  Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Risto, puh. 040 5456472 / ristosulkava3@gmail.com tai Jaana, puh. 040 5473885 / jaana.sulkava@gmail.com.

 • Petoaitatalkoot 14.-16.9. 2018

  Rakennetaan uuden metsälaidunalueen ympärille sähköistetty petoaita, joka pitää lampaat turvassa.

  Ilmoittaudu vähintään viikkoa etukäteen. Kysy myös majoitusmahdollisuuksista (viikonloppupaketti 60€). 

 • Jatkuvankasvatuksen opintoretki

  8.9.2018 klo 12-16 tutustutaan jatkuvankasvatuksen opintoretkellä Vihtarin jatkuvankasvatuksen alueeseen, kolme kasvukautta hakkuiden jälkeen. 

  Onko taimettuminen onnistunut, ovatko latvukset tuuheutuneet? Tutustutaan menetelmän hyviin ja huonoihin puoliin kiertäen todellista jatkuvankasvatuksen hakkuualuetta (yht. 15ha), katsellen, keskustellen ja väitellen. Retken hinta 10€/hlö, sisältäen maastokahvit ja pullat. Lähtö: Pirteä Pässi, Savonrannantie 12a. Ilmoittautuminen 30.8. mennessä.

 • Hiljanpäivän retki


  8.10. Hiljanpäivän hiljaisuusretki klo 17-19. 

  Etsitään Vihtarin suojelualueen hiljaista sopukkaa ja kuunnellaan hiljaisuutta. Lähtö: Pirteä Pässi, Savonrannantie 12a. Vapaa pääsy!

 • Saukkoesitelmä

  Saukon elämästä sanoin ja kuvin – saukkotohtori Risto Sulkavan kuvaesitys 25.10. klo 18-20 Otto Kotilaisen koululla Heinäveden keskustassa (Vapaa pääsy).

  Esitelmän jälkeen Heinäveden Luonnonystävien syyskokous. 

 • Oikopolut

  Kurssit ja talkoot

  Pirteä pässi järjestää erilaisia luontoharrastuskursseja ja talkooviikonloppuja yhteistyössä Ilmari Räsäsen Säätiön sekä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa.

  Lammaspaimeneksi

  Vihtarin tilalla on mahdollisuus tutustua lampaisiin. Lähde lammaspaimenviikolle tai ota kummilammas.

  Kokoustilat ja majoitus

  Tilallamme on kokoustiloja ja mahdollisuus majoitukseen.

  "Onni, ihmisen elämän lopullinen päämäärä"