Ajankohtaista

 • Tunnista kevään laulajat

  Lintukurssi aloittelijoille ja hieman pidemmälle oppineille 26.5. – 27.5. 2018.

   

  Kevät raikuu metsissä, pelloilla ja järvillä. Kaikkialla kaikuu lintujen laulu ja pesiä rakennetaan kiivaasti. Mutta tunnistatko yleisimmät laulajat, pönttölinnut ja järvenlahden uiskentelijat? 

  Lintukurssilla liikutaan jalkaisin Heinäveden Vihtarin perinnemaisema-alueella ja ympäröivän luonnonsuojelualueen metsissä ja rannoilla. Tavoitteena on oppia tunnistamaan suomalaisen maaseudun tavallisimmat kaksi- tai viisikymmentä lintulajia – jokaisen oman tavoitteen mukaan. Päähuomio on yleisissä linnuissa, joita voit tavata missä vain, mutta tuntumaa haetaan myös pikkusiepon ja idänuunilinnun kaltaisiin vanhanmetsän lajeihin.

  Hyvällä onnella Pirteän Pässin yksityiseltä suojelualueelta voidaan löytää kaikki Suomessa esiintyvät tikkalajit tai havaita mikä tahansa petolintulaji. Vihtarin ikimetsän salaperäisistä, lapinpöllö, mehiläishaukka, pohjantikka ja kuukkeli ovat vaikeita löytää – oletko juuri sinä tarkkasilmäisin? Majavalammella polskivat ainakin tavallisimmat sorsalajit, joinakin keväinä uhanalaistakin vesilintulajistoa.

  Retki lintujen maailmaan sisältää kaikki ruokailut, majoituksen ja asiantuntijan opastuksen, lauantain lounaasta sunnuntain lounaaseen, 150 €/hlö. Iltapäivä-iltaretken kautta siirrytään lyhyen yön jälkeen aamuvarhaisen linturetkelle. Aamupäivää lepäillään niityllä – lintuja havainnoiden totta kai. Eikä muitakaan lajeja unohdeta, sillä retkillä eteen saattaa osua vaikka metsäsopuli tai liito-orava.

  Varaa paikkasi pian (osallistujamäärä rajoitettu) ja ilmoittaudu viimeistään 11.5. mennessä.

 • Oikopolut

  Kurssit ja talkoot

  Pirteä pässi järjestää erilaisia luontoharrastuskursseja ja talkooviikonloppuja yhteistyössä Ilmari Räsäsen Säätiön sekä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa.

  Lammaspaimeneksi

  Vihtarin tilalla on mahdollisuus tutustua lampaisiin. Lähde lammaspaimenviikolle tai ota kummilammas.

  Kokoustilat ja majoitus

  Tilallamme on kokoustiloja ja mahdollisuus majoitukseen.

  "Onni, ihmisen elämän lopullinen päämäärä"